...
Στο βιβλίο αυτό εκτός των άλλων περιλαμβάνονται και: 37 ιδέες/προτάσεις αξιοποίηση στην εκπαιδευτική διαδικασία, 7 Παραδείγματα δοκιμών, 7 Συμβουλές/προτάσεις, 13 Εφαρμογές, 2 εργαστηριακές ιδέες.
Μπορείτε να το δείτε και να το “κατεβάσετε” από την επιλογή [Resources] του μενού κάτω από την εικόνα (η οποία θα εμφανιστεί αφού πριν “εγγραφείτε” και σε single sign in με google account).
Ο σκοπός του βιβλίου είναι να παρέχει στους εκπαιδευτικούς σφαιρική και πρακτική κατανόηση της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιούν τις εφαρμογές της με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Το βιβλίο στοχεύει στην ενίσχυση:
- των γνώσεων,
- των δεξιοτήτων
- και της αυτοπεποίθησης
…των εκπαιδευτικών, ώστε να γίνουν κατανοητές οι δυνατότητες και οι περιορισμούς της ΤΝ και να ενσωματώσουν πρακτικές και πονήματά της στο διδακτικό τους πολύτιμο έργο.
Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.
Με εκτίμηση
Βασίλης Οικονόμου
________
Μήπως ήρθε η ώρα να ενθαρρύνουμε τη χρήση τέτοιων εργαλείων που οι προτάσεις τους θα αποτελέσουν οδηγό προσαρμογής και όχι αντικείμενο αξιολόγησης;
Μήπως η έμφαση πρέπει να δοθεί στις ανθρώπινες δεξιότητες; Να μάθει το παιδί να αξιολογεί την πληροφορία, να συνεργάζεται, να εκφράζεται σωστά, να αναλύει τα δεδομένα; Αυτά τα μαθαίνεις βιωματικά και όχι με συγκεκριμένα μαθήματα. Το σημαντικότερο όλων ειναι η ενσυναισθηση …η οποία δεν μαθαίνεται μόνο στο Σχολείο.
Αλλαγές σημαντικές, αλλαγές δύσκολες, αλλαγές που κουράζουν τους ήδη κουρασμένους από την υπερπροσπάθεια…
Αλλαγές που ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα με δυναμικές προσεγγίσεις.
Άλλωστε έτσι δεν πρέπει να είναι η Εκπαίδευση που κινητοποιεί και προσαρμόζεται; Μια δυναμική διαδικασία γεμάτη εκπλήξεις για όλους…