...
Το πρόγραμμα “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Τεχνολογία Υδρογόνου” αποτελεί μια διαδραστική και εκπαιδευτική εμπειρία για τα παιδιά της Ε’ & Στ’ Δημοτικού, σχεδιασμένη για να τους εισάγει στον κόσμο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της τεχνολογίας υδρογόνου.
Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσει τα παιδιά για τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ο ήλιος, ο άνεμος, οι υδάτινες πηγές, η γεωθερμία. Τα παιδιά θα μάθουν πώς αυτές οι πηγές ενέργειας μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση της ρύπανσης, καθώς και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της τεχνολογίας υδρογόνου.
Πειράματα και κατασκευές: Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε απλά πειράματα και κατασκευές που θα τους επιτρέψουν να ανακαλύψουν πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η τεχνολογία υδρογόνου. Μπορεί να περιλαμβάνουν κατασκευή μικρής κλίμακας φωτοβολταϊκού πάνελ, πειράματα με ανεμογεννήτριες ή ακόμη και κατασκευή μοντέλων αυτοκινήτων που λειτουργούν με υδρογόνο.
Συζήτηση και συμμετοχή: Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν τις απόψεις τους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την τεχνολογία υδρογόνου. Θα ενθαρρυνθούν να σκεφτούν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προώθηση της χρήσης αυτών των τεχνολογιών.
Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά, προωθώντας την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν την προοπτική ενός μέλλοντος όπου η ανανεώσιμη ενέργεια και η τεχνολογία υδρογόνου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή μας ανεξαρτησία και πρόοδο.
Περιεχόμενα...
01 Ηλιακή Ενέργεια
-
Στόχοι
00:00 -
Υλικά
00:00 -
Οδηγίες Εκπαιδευτικού
00:00 -
Παρουσίαση Μαθήματος
09:02 -
Φύλλο Εργασίας
00:00