About Course
Α. Περιεχόμενο μαθήματος
- Το έργο 1821, οι συντελεστές και τα στάδιά του.
- Σύντομη επανάληψη των αντικειμένων από την πρώτη συνάντηση.
- Τα παθητικά δομικά υλικά (ονοματολογία, είδη, συναρμολόγηση).
- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α. Ένα έξυπνο όχημα που ακολουθεί μια μαύρη γραμμή κατά την κίνησή του. Η πρώτη μας μεγάλη κατασκευή βήμα – βήμα.
- Αισθητήρας απόστασης, τιμές και προγραμματισμός του. Ενσωμάτωσή του στην κατασκευή του οχήματος.
- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Β. Αυτοματισμός ανοίγματος και κλεισίματος μπάρας εισόδου και μπάρας διοδίων.
- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της κατασκευής του γιλέκου που αντιλαμβάνεται εμπόδια, σημαντικό βοήθημα σε άτομα με προβλήματα στην όραση.
- Ιδέες για έργα σχετικά με τη συμμετοχή ομάδων μαθητών/τριών στον περιφερειακό διαγωνισμό 1821.
Β. Σχετικά με το έργο
Στην εξαιρετικά καινοτόμα Δράση «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο», συμμετέχουν 1821 σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, και υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης που αφορά στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και στην παραγωγή βοηθητικού υλικού κι έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο STEM Education, κάθε σχολική μονάδα θα ορίσει τουλάχιστον 2 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν 8ώρο πρόγραμμα κατάρτισης. Παράλληλα, θα λάβουν συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό.
Με αυτή την Δράση επιχειρείται η ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των επόμενων γενεών της χώρας. Εμπνεόμενοι από τα διδάγματα και τις αξίες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μετά από 200+ χρόνια, μια μικρή επανάσταση θα γίνει με πολεμοφόδια τα ψηφιακά εργαλεία και «νικητές» πλέον, αυτούς που θα αξιοποιούν το σύνολο των δυνατοτήτων τους.
Έχοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί τέτοιων δράσεων, επενδύοντας πρώτα στις νέες γενιές, σε μία από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση, πιστεύουμε ότι και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό τροχό στο όχημα που θα μας οδηγήσει στην 4η βιομηχανική επανάσταση.
Η Δράση προβλέπει τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από 1821 σχολεία της Ελλάδας (επιλεγμένα δημοτικά-γυμνάσια), εκτιμάται ότι θα ενεργοποιήσει περισσότερους από 49.500 μαθητές σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 4.000 εκπαιδευτικούς που θα έχουν τον ρόλο προπονητή των ομάδων που θα δημιουργηθούν.
Ειδικότερα, έχουν επιλεγεί 1.050 εκπαιδευτικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και 771 της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο σύνολο των Δήμων της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας – Προγραμματική Σύμβαση.
Το έργο ουσιαστικά θα δημιουργήσει την εκκίνηση της εκπαίδευσης της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί – μαθητές) στην εκπαιδευτική ρομποτική και χωρίζεται σε 3 φάσεις, ως εξής:
1η Φάση:
Σχεδιασμός και Παραγωγή Εκπαιδευτικού Υλικού.
2η Φάση:
Κατάρτιση Εκπαιδευτικών με Τηλεκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς που θα ορίσει το κάθε σχολείο, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν 2 εκπαιδευτικά webinars συνολικής διάρκειας 8 ωρών.
3η Φάση:
Διοργάνωση των 13 Περιφερειακών Διαγωνισμών, καθώς και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2024. Ειδικότερα, προβλέπεται η διεξαγωγή 13 διαγωνισμών, ένας ανά Περιφέρεια, στους οποίους θα συμμετέχουν οι ομάδες των σχολείων της κάθε Περιφέρειας. Οι ομάδες που θα προσέλθουν θα παρουσιάσουν τις κατασκευές τους το project τους με τη χρήση του εξοπλισμού που έχουν λάβει. Η προσέλευση στους Περιφερειακούς Διαγωνισμούς γίνεται στα πλαίσια της συγκεκριμένης Δράσης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να παρουσιάσουν τις κατασκευές τους συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη γιορτή του STEM & της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ελλάδα.
Course Content
micro:bit – Nezha – Microsoft MakeCode
-
Ο μικροεπεξεργαστής micro:bit
00:00 -
Ερωτήσεις για το micro:bit
-
Το προγραμματιστικό περιβάλλον Microsoft: MakeCode
00:00 -
To board NEZHA
00:00 -
Παθητικά στοιχεία/δομικά υλικά
00:00 -
Ερωτήσεις για τα δόμικα στοιχεία
-
Όχημα που ακολουθεί γραμμή και σταματά σε εμπόδια (Κινητήρες, Αισθητήρες, Λογική, Συνθήκες)
00:00 -
Αυτόματη πύλη εισόδου (Αισθητήρας Ultrasonic Sensor)
00:00
Αποκτήστε μια βεβαίωση
Προσθέστε αυτή τη βεβαίωση στο βιογραφικό σας για να επιδείξετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσατε.