Μέσα από τις δραστηριότητες οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διαστάσεις της Υπολογιστικής Σκέψης ως τη δεξιότητα του να εφαρμόζεις διαδικασίες και μεθοδολογία της Πληροφορικής σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Κυρίως οι διαστάσεις που προσεγγίζονται είναι η Αλγοριθμική Σκέψη, η Πρόσθεση, η Αφαίρεση και η Αναγνώριση προτύπων. Δηλαδή, η αντιμετώπιση προβλημάτων σε βήματα, η ικανότητα αναγνώρισης κοινών χαρακτηριστικών μεταξύ καταστάσεων ή στοιχείων και ο εντοπισμός ομοιοτήτων μεταξύ υπο-προβλημάτων.
Όλες οι δραστηριότητες στο πρόγραμμα «Ο Θαλής και η Μέλισσα» γίνονται με το Bee-Bot, την «έξυπνη μέλισσα», ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται ακόμη και από παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και των πρώτων τάξεων δημοτικής εκπαίδευσης. Ο προγραμματισμός της γίνεται με πλήκτρα που βρίσκονται επάνω της (On-board) και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω, στρίβοντας αριστερά και δεξιά. Με την απλή και φιλική προς το παιδί διάταξη του, το BeeBot αποτελεί ένα τέλειο σημείο εκκίνησης για τη διδασκαλία του ελέγχου, της κατεύθυνσης (προσανατολισμού) και της προγραμματιστικής λογικής για τα μικρά παιδιά.
Παρέχοντας λοιπόν, στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα και τον εξοπλισμό προβληματιζόμαστε, διερευνούμε και ταξιδεύουμε μαζί στον κόσμο των Φυσικών Επιστημών, της Μηχανικής, των Μαθηματικών και της Τέχνης.
Η αστείρευτη φαντασία των παιδιών, η δημιουργικότητα και η τάση τους για εξερεύνηση αποτελούν για εμάς μία ισχυρή βάση, για να προσεγγίσουμε μαζί τους νέες έννοιες και να τα ωθήσουμε να καλλιεργήσουν μία θετική αλληλεπίδραση με τον κόσμο της τεχνολογίας και των θετικών επιστημών από την Προσχολική ηλικία.